Συνέδριο και συζήτηση στρογγυλής τραπέζης

 

Ημέρα Διεξαγωγής: 10 Ιουνίου 2016

Ώρα 17-20.30

Αίθουσα Συνεδρίων Πανεπιστημίου Μακεδονίας

H συζήτηση στρογγυλής τραπέζης θα διεξαχθεί από το Κέντρο Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, υπό την αιγίδα και στήριξη του προγράμματος Erasmus+ στα πλαίσια της έρευνας του Κέντρου στον ερευνητικό άξονα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στην εξέταση του ρατσισμού είτε οριζόντια είτε κάθετα, αφού θα εξετάζει ομάδες που υφίστανται ρατσισμό ή το ρατσισμό/τις διακρίσεις/το νομικό πλαίσιο κτλ. αντίστοιχα, ενώ η έρευνα και οι συζητήσεις σχετικά με την ξενοφοβία θα επικεντρωθούν στο Ισλάμ, τις μειονότητες, τους πρόσφυγες κτλ, συμπεριλαμβανομένου του «national profiling».

Στην εκδηλωση εχουν προσκληθει επιφανείςακαδημαϊκοι καθως και αντιπροσωποι μελων της Κοινωνίας των Πολιτών! Θα ακολουθησει συζητηση στρογγυλης τραπεζης οπου τοσο οι φοιτητες οσο και οι επαγγελματιες θα κληθουν να θεσουν ερωτησεις στους εκπροσωπους και τους ομιλητες.

 

Για περισσότερες πληροφορίες: http://afroditi.uom.gr/jmc/wp-content/uploads/2016/05/SEMINARIO-UNESCO%CF%84%CE%B5%CE%BB.pdf

 

Ακολουθήστε μας και στο facebook: https://www.facebook.com/events/246715025703200/

 

H συμμετοχή είναι δωρεάν!