Συνέδριο “Η Ενίσχυση των Δικαιωμάτων των Ευρωπαίων Πολιτών”, 27 Απριλίου 2017
26/04/2017
Θερινή Ακαδημία Έδρας Ουνέσκο, 5-9 Ιουλίου 2017
09/05/2017

Συνέδριο “Η Καταπολέμηση της Διαφθοράς: Οι Πολιτικές του ΟΟΣΑ και της ΕΕ”, 28 Απριλίου 2017

Συνέδριο για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς: Οι Πολιτικές του ΟΟΣΑ και της ΕΕ

 

Θεσσαλονίκη,  Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Το Κέντρο Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διοργανώνει συνέδριο στην αγγλική γλώσσα με θέμα: «Η Καταπολέμηση της Διαφθοράς: Οι Πολιτικές του ΟΟΣΑ και της ΕΕ» την Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017, στις 10:30-12:00 στην Αίθουσα Συνεδρίων, Εγνατία 156,  στον 1ο όροφο.

Το συνέδριο θα χαιρετίσει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Καθηγητής κ. Αχιλλέας Ζαπράνης. Θα ακολουθήσει η ομιλία του κ. William Loo με θέμα «Ο ρόλος του ΟΟΣΑ για την καταπολέμηση της διεθνούς διαφθοράς». Ο κ. William Loo είναι Αναπληρωτής Προϊστάμενος και Ανώτερος Νομικός Σύμβουλος του Τομέα Καταπολέμησης της Διαφθοράς, στην Γενική Γραμματεία Οικονομικών και Εταιρικών Υποθέσεων του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Στα βασικά του καθήκοντα περιλαμβάνεται η επιτήρηση της εφαρμογής της Σύμβασης του ΟΟΣΑ κατά της Δωροδοκίας (OECD Anti-Bribery Convention). Είναι, επίσης, ο υπεύθυνος της Γενικής Γραμματείας για την Σύμβαση Τεχνικής Βοήθειας στην Ελλάδα από τον ΟΟΣΑ για την Καταπολέμιση της Διαφθοράς. Πριν τον ΟΟΣΑ, ο κ. Loo ήταν Εισαγγελέας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης του Καναδά.

Στη συνέχεια, θα μιλήσει ο Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Δημήτρης Σκιαδάς με θέμα «Η πολιτική της ΕΕ για την προστασία των δημοσιονομικών της συμφερόντων κατά της διαφθοράς. Ο κ. Σκιαδάς διδάσκει Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση και Δημοσιονομικό Δίκαιο στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών (ΔΕΣ) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Θα ακολουθήσει συζήτηση την οποία θα συντονίσει η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο ίδιο Τμήμα κ. Δέσποινα Αναγνωστοπούλου.

*Το συνέδριο είναι ανοιχτό στο κοινό. θα διεξαχθεί στην ελληνική  και στην αγγλική, ενώ θα δοθούν και βεβαιώσεις παρακολούθησης.  

**Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία, μπορείτε να αποστείλετε μήνυμα στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις danag@uom.gr (κα. Αναγνωστοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Ακαδημαϊκή Συντονίστρια του Κέντρου Αριστείας) ή mantzari@uom.edu.gr  (υποψ. Διδάκτωρ κα. Μαντζάρη, υπεύθυνη δικοικητικής υποστήριξης Κέντρου Αριστείας) ή να καλέσετε στο 2310 891 442.